Leiding

We zijn er trots op dat we al die jaren werken met een vast team van vrijwilligers die er samen met de kinderen een gezellige week van maken.

Er valt er wel eens eentje uit, maar er is in de afgelopen jaren ook nieuwe leiding bij gekomen. En wat ook zeker belangrijk is, is dat we onze eigen jeugd, na het verlaten van de basisschool, de kans geven mee te lopen als hulpleiding.  De 12 en 13 jarigen starten bij de coördinatie in de ranja brigade, verzorgen de materialen en voorzien de kinderen van ranja. Verder ondersteunen zij de sport- en speldag door de scores aan de coördinatie door te geven zodat het scorebord netjes bijgehouden kan worden. De mensen bij de ranjabrigade waarvan het bestuur denkt dat zij wat meer verantwoordelijkheid aan kunnen, mogen mee gaan draaien als hulpleiding bij een groep. Zij staan dan samen met 2 man vaste leiding op een groepje kinderen en draaien zo mee. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de leiding en zij geven de hulpleiding aanwijzingen hoe in bepaalde situaties te reageren.

En dan zijn die kids ineens 16! Als ze het dan nog steeds leuk vinden om te helpen bij het kindervakantiewerk, worden zij geïnstalleerd als echte leiding (tenzij het bestuur vindt dat ze nog beter een jaartje kunnen doorgroeien).

Op de eerste dag van het KVW maken we dan een klein feestje om ze te installeren als vaste leiding van het KVW.

In principe werken we per groepje van maximaal 15 kinderen met 2 vaste leiding en een hulpleiding.

Ook volwassenen die graag mee willen gaan draaien als leiding, worden het eerste jaar boventallig ingezet (dus eigenlijk ook als hulpleiding). Het is namelijk nogal wat om verantwoordelijk te zijn voor zoveel kinderen…

Wil je je aanmelden? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier!